Atelier Naerebout

Verslaafd aan kleur

Marianne Naerebout is nationaal en internationaal bekend met haar kleurrijke kunst. Ze groeit op op Curacao waar kleur een hoofdrol speelt. Daarnaast zijn de elementen aarde, lucht, vuur en water belangrijk voor Naerebout bij het creëren van haar werk, gaf ze al eerder aan in een interview met Excellent. Daarom een reis langs de vier elementen in het leven van Naerebout.

 

 

Mijn sculpturen beeldhouw ik en zodra de vorm is bepaald en het geheel volkomen voldoet aan mijn verwachting, wordt het ontwerp op een speciale wijze behandeld. Elk mozaïek en beschilderd sculptuur in dit materiaal is uniek. Er is geen oplage, geen mal, niets. Na de behandeling maak ik de tekening op het basisontwerp gevolgd door het feest, de kleur! De sculpturen kunnen worden onderverdeeld in ‘mozaïek’, ‘beschilderd’ of ‘perspex’. Klik op de onderstaande foto's om een impressie te krijgen van mijn sculpturen.

Mijn schilderijen zijn mijn levensverhaal. Zij tonen mijn ontwikkeling, van abstract, druk, naar steeds rustiger. De behoefte aan kleur is altijd zichtbaar, een duidelijk teken van mijn hand. Door het vele reizen is acrylverf een prachtig middel omdat het snel droogt. Van elk werk weet ik in welk land ik het heb geschilderd en dat is mijn logboek geworden. Het lijstwerk is een vak apart. Zoveel mogelijkheden en smaken, ik laat me daar graag in adviseren.

 

Marianne Y. Naerebout

Atelier Naerebout

Paardeweide 28, 4824 EH Breda


Bel direct 06 53817061 of stuur een mail naar info@naerebout.nl.